Fashion is my passion

Volis modu? -Onda je ovo pravi sajt za tebe!

News

Urasle dlacice - RESITE IH SE!

Posted by biljana on December 8, 2010 at 3:48 AM

Urasle dlačice, rešite ih se!

Gotovo svaka žena na svetu ima problem koji se zove urasle dlačice, na nogama ili preponama. One se najčešće javljaju posle depilacije, a najuočljivije su tokom letnjih dana. Kako rešiti ovaj problem?

Urasle dlake nalaze se ispod tankog sloja izumrlih ćelija kože koje pokrivaju folikul dlake, pa upravo te ćelije ne dopuštaju dlakama da se probiju na površinu, zbog čega one traže svoj put ispod kože. Žene često pokušavaju ovaj problem da reše same, što nikako nije dobro.

 

Zato, urasle dlačice nemojte ni pokušavati da izvadite pincetom ili iglom, čime možete napraviti ožiljak a neretko se javlja i infekcija, zbog koje ćete morati da posetite dermatologa.

Bolje je pribeći prirodnom i ne tako agresivnom rešenju. Na problematičnim mestima, tri puta dnevno, po 10 minuta držite topli oblog od čaja kako bi koža omekšala, a dlaka lakše izišla napolje.

 

Uzrok i posledice

 

Urasle dlake uglavnom nastaju nakon depilacije kada koža gubi vlagu, postaje suva i ne otpušta mrtve ćelije. Zato često dolazi do upalnog procesa pa nastaju crvene bubuljice.

 

Kako sprečiti problem?

 

Evo nekoliko saveta koje treba da primenjujete:

 


Brijanje

Kako biste izbegli urastanje dlačica nakon brijanja, važno je da vodite računa o smeru u kojem povlačite brijač. Brijte se u smeru rasta dlačica, a ne obrnuto. Takođe, brijačem ne biste smeli da oštećujete kožu, pa pronađite one koje imaju zaštitu preko žileta. Koristite gel za brijanje umesto kreme jer on smanjuje mogućnost oštećenja površinskog sloja kože.

 


Čupanje

Nakon depilacije voskom, ili druge metode kojom se dlačice uklanjaju iz korena, važno je da nanesete neko sredstvo za smirenje iritirane kože. Dobro će delovati gel od aloe vere.

 

Ako dlake uklanjamo redovno i u ranoj fazi nastanka, njihov će se rast prorediti i one će s vremenom biti sve tanje. Pri tuširanju se preporučuje korišćenje rukavica za masažu, naročito za noge i bikini-zonu. S obzirom na to da se danas mogu kupiti i kreme protiv urastanja dlaka, koristite i njih, odlične su. One će vam pomoći d vaša koža bude glatka i baršunasta.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Categories

Recent Videos

279 views - 0 comments
277 views - 0 comments
287 views - 0 comments
232 views - 0 comments

Recent Forum Posts

No recent posts